"Lieve Postbank klant,
Deze email werd verzonden door de Postbank server om uw identiteit vast te stellen. Je moet dit proces afmaken door de link beneden aan te klikken om door te gaan in het volgende menu en daar je gebruikersnaam en wachtwoord invullen. Dit is gedaan voor je veiligheid - omdat sommige van onze leden niet langer toegang hebben tot hun emailadres en wij het moeten verifieren."
Ok.. mensen die dus in de bovenstaande mail trappen zijn naar mijn bescheiden mening echt gewoon DOM!!
Ten eerste zal een bedrijf nooit een mail beginnen met "lieve" verdachtmaking numero uno... en met je / jij kan ook al niet.
Ten tweede staat in elk document en online communicatie die de Postbank voert dat ze nooit... maar dan ook NOOIT naar je persoonlijke gegevens zullen vragen.
Ten derde.. maar dat is minder duidelijk is dat de URL die bij dit mailtje staat niet naar een www.postbank.nl adres gaat, maar naar een www67.postbank.nl adres.
Kortom.. als u hier in trapt dan kan ik geen andere conclusie trekken dan dat het toch echt uw eigen schuld is.
jax -
en ten vierde, de eigenlijke tekst van het mailtje was als volgt (Tjarko heeft de spelvauten er voor u uitgehaald namelijk):
Levei PostnabkKlnat,
Deze emial werd vernednoz doorde Pnabtsok srever om uw identitiet vast te stellne. Je moet dit prseco amfaken door
de link beneden aante klikkne om door tegaan in het volgedne menu en daarje gebruansrekiam en wacthwoord invuelln.
Dit is gedaan voor je eigen veiliiehgd - odmat soimmge van onze leden niet langer tgeoang hebbne tothun emaierdals
en wij het moeten vefirieren.
En dat zegt genoeg lijkt me.
Demos -
Tsja, ik zou er ook niet zo snel intrappen. Maar mijn moeder heeft weinig verstand van computers, internet en phishing... Ik kan me best voorstellen dat er mensen intrappen die niet dom zijn.. Gelukkig heeft mijn moeder ook nog een gezonde achterdocht voor computers. :)
PetaMom -(site)(e-mail)
http://pd2.funnyhost.com
<a href="http://pd3.funnyhost.com">desk3</a>
[url=http://pd4.funnyhost.com]desk4[/url]
[link=http://pd6.funnyhost.com]desk6[/link]