30 oktober 2004

Tiesto in concertJa ik was er... maar moet eerlijk zeggen dat hij maar lauw draaide. tegen een uur of 4 begon het even een kwartiertje interessant te worden maar dat zakte al gauw weer in. Al bij al wel een erg gezellige avond/nacht.. maar dat kwam meer door de vipplaatsen en de mensen waarmee ik er was. De show was overigens wel weer helemaal TOP!!

26 oktober 2004

Digital Versatile Disc

Ongeveer 4 jaar geleden heb ik een nieuwe Yamaha DVD speler gekocht omdat die perfect aansloot bij mijn versterker/receiver van hetzelfde merk... heel de flikkerse boel was op elkaar aangesloten met zelfs THX geluid waarvan er volgens mij maar 1 a 2x een DVD van is uitgekomen. Enfin.... deze begaf het een 2tal weken terug en nu geeft die na een kwartier spelen een kruisend en huilend geluid waarvan je denkt dat het ding gaat ontploffen of in ieder geval een reis naar de maan probeert te ondernemen.... tijd voor een nieuwe dus!!

En daar stond ik afgelopen zaterdag dan.. op de magazijnuitverkoop van de Harense Smid in Haren samen met mijn (zoals Stenders zegt) teerbeminde.. oftewel G. Een gekkenhuis was het , maar omdat G net 2 dagen daarvoor een strijkijzer voor weinig had gehaald in diezelfde hal, en ik die ook wel kon gebruiken trotseerde wij de menigte!! Ook was het noodzaak dat ik een nieuwe DVD speler zou halen maar al de aanbiedingen waren van die dingen met ingebouwde versterker en da mot ik nie!! want ik heb een hele mooi versterker die dat allemaal voor mij doet... kortom in de winkel hadden ze nog wel modellen staan zonder versterker dus daar gingen we even kijken. Mijn oog viel gelijk op een schitterende platte Yamaha speler van rond de 200 euro, wat in vergelijking met mijn vorige aanschaf peanuts is maar toch keek ik nog even verder en kwam ik een Cyberhome CH-DVD402 systeem tegen van 59 euro met optische uitgang, scart etc etc.. dus ik aan de verkoper vragen van .. hee vriend.. wat is nu eigenlijk het verschil tussen die en die (wijzend naar de Yam en Cyber machines) en de verkoper.. "uh.. ja functioneel helemaal niks.. sterker nog.. die Cyberhome leest eigenlijk veel beter DVD's omdat die meer toelaat qua ruis e.d.... kortom keuze gemaakt.. want ook al gaat dit ding elk jaar kapot dan ben ik in 4 jaar tijd nog steeds goedkoper uit dan die andere veel duurdere speler!!

Gister de boel aangesloten en dit ding draait echt alles.. - en + dvd's .. rewritables.. 4x of 8x speed.. het maakt niet uit.. hij speelt alles.. woeiiiii.. ik ben blij!!

Oh ja.. en gister 3.5 uur staan strijken met Harry Potter op de DVD.. die ik al 2 jaar niet kon draaien omdat het een + dvd was en mijn oude speler alleen - speelde :-)

25 oktober 2004

Vroeg op

Telkens als ik in de auto zit vanuit Oss of Utrecht dan gaan ze het volgende liedje zingen voor mensen die iets gewonnen hebben en steeds weer wordt ik er vrolijk van.. dus bij deze voor jullie en uiteraard voor iemand speciaal.

"Wat ben je mooi, wat ben je lief zo interessant en exclusief.. Ik vind je geweldig!!! Gewoon weg geweldig!!!"

Daar wordt je toch vrolijk van of niet dan?? :-)

21 oktober 2004

Nieuw in de music library

Ben maar weer eens bezig geweest met wat nieuw materiaal toe te voegen aan de music library thuis.. hieronder een lijstje van wat er alweer nieuw is en wat er nog aan zit te komen omdat die klote gebruikers zulke langzame verbindingen hebben ;-)

Freshly Added!!!
David Gray - White Ladder
The Dresden Dolls - The Dresden Dolls
Danko Jones - We Sweat Blood
Danko Jones - Born A Lion
Motorhead - Ace Of Spades
Motorhead - March Or Die

upcoming:
Teddybears - Fresh!
Slayer - Reign In Blood
Shapeshifters - Soul Low
Pet Shop Boys - Now Printing
Angela McClusky - The Things We Do
Earth, Wind And Fire - The Very Best Of


20 oktober 2004

Het andere glazen huis

Een Utrechtse familie verblijft vanaf woensdagavond vier dagen in een glazen huis om te leven zoals de personages in de populaire game De Sims. Het gezin moet opdrachten van het publiek uitvoeren, net als in het computerspel gebeurt.....

Opdrachten?? wat voor een opdrachten dan? Nu heb ik het spel Sims nooit echt gespeelt maar kan iemand mij vertellen wat voor een opdrachten ik deze mensen gedurende 4 dagen kan gaan geven? Lijkt mij wel leuk namelijk, elke dag even kijken door de ruiten wat men aan het doen is... goeie stunt van EA!! Al geeft het wel de over the top mentaliteit van tegenwoordig aan.. hebben jullie b.v. ook al gehoord van BB in Duitsland? Minimaal 10 jaar zegt men nu... minimaal 10 jaar met een camera op je harses... helemaal gek zeg ik je.. ze worden hier helemaal krankjorum gek.. volgens mij is het over 5 jaar zo dat de Amerikanen van ons zeggen dat we een stelletje sukkels zijn (oh wacht.. dat doen ze nu al....)

via nu.nl

19 oktober 2004

Cistron no more..... :-(

"Cistron wordt onderdeel van XS4ALL. We wilden je dit nieuws graag
onmiddellijk zelf per e-mail vertellen. Morgen of uiterlijk overmorgen
ontvang je een wat formelere brief met een uitgebreide toelichting."

Ik ben hier helemaal niet zo blij mee... lees het mailtje

Coin operated....

Nu al 2x op de radio gehoord en maar even naar mijn mijn servertje gehaald via het grote boze internet.. errug leuk nummer!!

The Dresden Dolls - Coin Operated Boy

Voor degene die het album willen... u weet mij te vinden :-)

Amersfoortse...

Hebben jullie hem al gezien? De nieuwe reclame van de Amersfoortse, dat is die versie waar ze geen koffie mogen zeggen want dan moeten ze betalen. Die jongen in dat grijze pak die Kofi Annan zegt en geen koffie das mijn beste vriendj, we kennen elkaar al vanaf ons vierde (das al bijna 26 jaar), en stiekum ben ik best wel een beetje trots op zijn eerste TV optreden... en let op.. er gaan er nog veel meer volgen. Vorige week ben ik in Utrecht naar een theaterstuk gaan kijken in het oude vervoerscentrum en dat was top! Zelf ben ik absoluut geen cultuur persoon maar zo af en toe naar een theaterstuk van Erik houdt me weer fris en fruitig op dat gebied :-)

Best lang eigenlijk... 26 jaar....

18 oktober 2004

Which extension are you?

You are .swf	 You are flashy, but lack substance.You like playing, but often you are annoying. Grow up.
Which File Extension are You?
 

(via)

Bioscoop stoelen.

Gister reden G en ik terug uit de stad naar mijn huisje toe na heerlijk gegeten te hebben bij gauchos in Utrecht toen we achter een auto kwamen te rijden die heel groot op de achterkant "bioscoopstoelen.nl" had staan. Dus wij kijken!!

Kickuh en da wilde ge hebbuh zeg moar!!!

Why we shouldn't use passwords in a windows network.

Uit de mailbox (dank Erik) een artikel over het gebruik van passwords in een windows omgeving en waarom we die eigenlijk niet meer moeten gebruiken. Niet meer gebruiken zeg je??... yep inderdaad... lees meer om erachter te komen wat dan!!

Ik ga het zeker toepassen!!!

17 oktober 2004

Gratis bellen!!!!

Niet normaal dit.. welke provider je ook hebt je kunt bij deze jongens GRATIS bellen!!!
en het werkt nog ook.. zo vaak je wilt!!

gratis bellen

13 oktober 2004

Nigga hostin....


Where the nigger comes first!!

Wakker worden!!

Toen ik een uurtje geleden op mijn werk aankwam had ik nog een playlist in Winamp staan van gister. Het eerste nummer baarde mij een beetje zorgen aangezien ik net op mijn werk aankwam en... ach ja... luister zelf maar. 

Luister en word wakker (winamp required)

Het nummer erna is natuurlijk een klassieker waar je vanzelf wakker van wordt!!


11 oktober 2004

Rockwell Automation (uit de mailbox)

In het begin denk je nog dat je naar een saai, maar normaal reclamefilmpje zit te kijken. Dan denk, je, "ben ik nu zo dom, of.." en dan barst de lingo los en weet je dat je in de zeik wordt genomen.

Bekijk het highly two fibre optical laser empowered nerd-achtige filmpje

txns Erik!!

MSN down?

Klik voor een mooie grote afbeelding!! Even checken wat de status is... oeps.. dat gaat niet helemaal goed aan de error te zien. 

Heel de avond zonder MSN.. 

oooohhh what to do??.........
what to do??......

08 oktober 2004

Gezonde huisregel

Een vriend van me heeft sinds kort zijn eigen huis en vandaag kreeg ik het volgende mailtje binnen... aan de hand van een dinerdate van 3 mannen en 2 (mooie) vrouwen.... huisregels kunnen best leuk zijn.

 "Ik heb alleen wel een nieuwe regel,, dat is dat vrouwen alleen naakt mijn huis in mogen*. Ik weet niet of ze dat een probleem vinden? "

*behalve als ze lilluk zijn.

Marmite... you love it or hate it...

Gister ben ik er dus achter gekomen dat G naar marmite smaakt en aangezien zij en de meeste mensen onder jullie waarschijnlijk niet weten wat het is zal ik even een korte introductie geven in de wondere wereld van....

Marmite is in England!! (pronounce with a big ball in your throat) al 300 jaar een grote hit qua boterham smeerspul en smaakt naar.. uh ja.. das dus een goeie.. dat is eigenlijk nergens mee te vergelijken. Het is een gist product met zout en ja.. lees hier maar

Overigens kun je het in de appie krijgen voor als je het wilt proberen al moet ik je waarschuwen dat je er echt maar een mespuntje van moet nemen want dat is meer dan genoeg, de smaak is namelijk nogal overheersend, tweede tip is, dat je een boterham moet pakken die geroosterd is.. dat is nog lekkerder.... althans.. dat vind ik.. maar ja.. dat komt ervan als je jarenlang met dit spulletje geconfronteerd werd...

Happy 10th Birthday, ColdFusion

Het is ruwweg 10 jaar geleden dat de eerste ideeen op tafel werden gelegt om de taal Coldfusion te gaan ontwikkelen... het doel was om een meta taal te realiseren waarbij het uitgangspunt eenvoud was. Bij de release van Coldfusion 1.0 in Juni 1995 bleek er ook een juiste keuze gemaakt te zijn betreffende de taal aangezien the "ease of use" er vanaf droop...  ja ja.. zelfs nitwits kunnen ermee programmeren   / bouwen (om de discussie uit de weg te gaan):-)

Met de release van Blackstone op komst kan Coldfusion terug kijken op een interessante periode waarbij talen als PHP, ASP en ASP.NET erbij kwamen in het internet wereldje die allemaal min of meer hetzelfde kunnen maar als het gaat om "ease of use" heeft Coldfusion altijd al gewonnen en zal het ook blijven doen.

Kortom.. <cfcongrats> to you!!


07 oktober 2004

Voor de duidelijkheid

Jax is iemand anders dan Tjarko aka Tjak   
Alsnog jammer dat Jax het voor gezien houdt maar ja.. kan het me wel voorstellen met een stelletje eikels als publiek (oh.. shit.. dat zijn jullie.. uh... zei ik iets???.......)

Een tomaat...

What Flavour Are You? Tomato is what I taste like.Tomato is what I taste like.
I taste like nothing, except a tomato. I'm sometimes sweet and sometimes tart; sometimes juicy, sometimes crisp. The roles of a tomato are many and varied. I am an exception to all the rules. What Flavour Are You?

(via)

So long.. and thanx for all the fish.

Tabee. Ik heb het weer gezien in het wereldje van de webloggers.
Teveel gezeur, teveel gezeik.
Teveel van: 'Dit mag je niet zeggen, dat moet je niet doen. Zus is verwarrend
en zo is het niet juist'. 
This is not my place.

Ik wens u allen het allerbeste.

Jax 


05 oktober 2004

Non-commercial Flex

Vanaf nu kun je als niet commercieele instantie een gratis Flex server edition krijgen en dus met Flex een applicatie bouwen die in Flash draait. Dit is errug goed nieuws aangezien dit product normaal een beetje aan de dure kant is. Op het moment dat je als non-profit organisatie nu dus een Flash-based applicatie wilt bouwen dan is Flex daarvoor het antwoord!!

lachuh war!!

04 oktober 2004

The bold and the beautiful

Als ik in de metro stap is deze nog bijna leeg. De rijen met stoelen die op amerikaanse wijze tegenover elkaar staan zijn nauwelijks bezet. Dan komt er een jong ventje met een koptelefoon op zijn kaalgeschoren hoofd aangelopen. Met een zwaai gaat ie vervolgens wijdbeens zitten en kijkt om zich heen met een blik op zijn gezicht die aangeeft dat er meteen problemen zullen zijn als er ook maar iets is dat hem niet zint.

Een paar haltes verder wordt het drukker in de metro. Naast de kale is nog een plek over en tegenover hem ook, als er een surinaamse vrouw binnen stapt met aan haar hand een surinaams mannetje van 2 a 3 jaar. Zonder pardon zet ze het mannetje naast de kale op de stoel en gaat er zelf tegenover zitten.
Het mannetje is nog zo klein dat zijn voetjes maar net over de rand van de zitting komen. Hij wiebelt er met zijn sneakertjes vrolijk op los. Dan krijgt hij de kerel hem naast hem in het vizier, die -ik geef het toe- er enigszins vreemd uitziet met de hoofdtelefoon op zijn glimmende knar.
Het surinaamse mannetje is onbezorgd. Weet nog niet dat staren in het algemeen ongewenst gedrag is. Hij tuurt er lustig op los en gebiologeerd bekijkt hij het hoofd van de man naast hem.
Tot deze het in de gaten krijgt en het kleine mannetje vervolgens aankijkt.
Hij grijnst.

Ik glimlach. Mijn dag is weer goed.

I'm wearing boots of escaping!!

Echt.!!! . zelden zo enorm gelachen!! Zie dit filmpje over 2 mannen die Dungeons and Dragons in het echt aan het spelen waren... je moet echt tot het einde kijken.. het neemt ongeveer 2 minuten in beslag en gegarandeerd dat je in een deuk ligt!!!

(via)


Het motorgevoel.

Een tijdje geleden zei ik al dat ik het ging doen, en afgelopen zaterdag was het dan zover!! Voor het eerst heb ik mijn kont mogen plaatsen op een echte motor en na een kwartiertje aanhoren hoe alle toeters en bellen werkte kon de boel gestart worden en werd de versnelling in zijn 1 geplaatst... "rustig wegrijden" zei de instructeur maar helaas liet ik de koppeling te snel opkomen en kneep hem direct ook weer in waardoor ik hortend en stotend ongeveer 2 meter verderop stond.... "rustig zei ik toch??" ... uh ja.. dat klopt.. rustig was de truuk.. kortom een 2de poging en daar ging ik.. woeiiiiii ik reed op een motor.. door mijn oortje hoorde ik nu zeggen "gas los, koppeling in en remmen" dus dat deed ik maar.

2 rondjes later stond de motor net uit de bocht komend alweer in zijn 3 en reed ik met +/- 80 over het kale stuk asfalt waar ik op dat moment mijn les kreeg. Volgens de instructeur ging het erg goed en blijkbaar had ik een grijns van oor to oor want dat zag die door de helm heen :-)

Volgende week nog 1x een lesje en dan ga ik de boel in 3 dagen proberen te halen... volgens de instructeur zou dat wel lukken... zelf moet ik het nog maar even zien.. maar na 1.5 uur rondjes rijden afgelopen zaterdag had ik nog totaal geen zin om af te stappen dus zo'n 3-daagse cursus dat is wel iets voor mij.

Wordt vervolgt....

02 oktober 2004

This.. is the ONLY life you have..

Als je niet van die gezapige en/of krijsende gitarenmuziek dan wel chick rock houdt, dan moet je zeker eens even het net op om 'Realize'  van  Earth Inc. te downen.  Een sterk staaltje van uit-je-dak-gaan muziekjes.

Wel even de original vocal mix pakken.  :-)

ZOEKEN
LAATSTE REACTIES
  • ida: Gryts Rikkerink 26 maart... Ho ...
  • karlijn: Geinige en grappige uitspraken ...
  • Karen: Gryts Rikkerink 26 maart... wo ...
  • Baluna: 50 redenen waarom bier beter i ...
  • sem : Het muziekje bij de Sony Bravi ...