27 februari 2007

Iedereen moet coldfusion kennen en leren

Dat is zomaar even een mededeling. Als je een applicatie als myspace er mee kan bouwen dan zal het toch wel goed zijn :-)

Schaamteloze promotie van de mooiste taal ooit uiteraard!

Burnside Boardtrip Tignes 2007

En omdat we toch bezig zijn met wintersport gaan we eind April weer met de boys en meisjes van Burnside mee naar Tignes

Voor het geval dat je ook interesse hebt, er zijn nog wat plaatsen en voor 425,- ben je helemaal klaar. reis, slaapplaats,ontbijt, avondeten en uiteraard een 7-daagse pas geen 6 dagen zoals al die andere reismietjes het organiseren. De Yeti bar is deze gehele week van Burnside & Co.

Kortom, zaterdagochtend de bus uitrollen van de stank en gelijk je board onder je voeten binden en sporen zetten!!

26 februari 2007

Saalbach here we come.. G is er ook klaar voor!!

Dragon,Omatic, Forum and Protec helmet

23 februari 2007

Trace file en index tuning wizard

Wat kan mijn werk af en toe echt leuk zijn zeg!! Vandaag kwam ik erachter dat de tracefile die ik op SQL server een 2 weken geleden aangezet had klaar was, en ik dus de index tuning wizard kon laten lopen.

Om dit allemaal wat duidelijker te maken voor de niet zo geeks onder ons.... een tracefile is een bestand waarin eigenlijke alle SQL statements komen te staan die een database server moet uitvoeren om jullie deze site (b.v.) te laten zien. Met deze gegevens kun je vervolgens de database zelf zijn indexen laten bepalen... uhm.. een index.. zeg maar een soort telefoonklapper waarin alles netjes op volgorde staat.

Na een half uurtje rekenen kwam de wizard met de melding dat hij/zij nog wat indexen kwijt kon en dat dit een performance boost van 44% zou geven!! Dat klonk uiteraard als muziek in mijn oren en dus heb ik de wizard opdracht gegeven om deze te plaatsen.. zoooo een minuutje later een up to date indexing op mijn servertje..

Hier en daar ben ik gelijk op dezelfde applicatie maar wat SQL statements om gaan zetten naar Stored Procedures.. en zie daar.. in een uurtje tijd van 0.17 sec naar 0.03 sec... doe dit maal een paar tienduizenden keren dat de pagina's worden opgevraagd en u ziet dat mijn live server het ineens een stuk rustiger heeft gekregen.

P.S. dit ging niet over mijn site... die zit nog steeds ruk in elkaar.. al draait die netjes voor de homepage rond de 0.15 sec (dat kan je in de sourcecode zien)

Bijna weekend!! yiihaaaaaa..... ik zit vandaag alleen.. merk je het??

20 februari 2007

Mijn verzameling designer toys... tot nu toe

PicturePicturePicture19 februari 2007

De dames van KOSO

KOSO
Voor het geval dat je in Den Bosch carnaval aan het vieren bent... volg de avonturen van de dames van KOSO (KlaarOver Stichting Oeteldonk) aka Geertje en Virginie

KOSO

15 februari 2007

Hogfather the movie - a Terry Pratchett book

Hogfather the movie Dit is een film die je dus absoluut moet zien. Voor degene die de boeken van Terry Pratchett, the Disc World niet kennen, kunnen hier wat meer informatie vinden over deze geweldige verfilming van 1 van de vele TE grappige boeken.

Kleine hint..als je op het plaatje klikt dan kom je uit bij de torrents ;-) stiekum he!! Wie heeft videoland nu nodig.. pfff!!!


De nieuwe videoland website

Niet alleen als co-bouwer van de oude videoland site, de meeste credits gaan naar Jax, vond ik het altijd een bijzonder prettige site om even snel langs te wippen om te kijken welke nieuwe films er uit kwamen of om de "jouw top 10" te raadplegen qua puntenaantal voor een bepaalde film.

Tot mijn schok ging ik vorige week weer een keertje langs om even te kijken wat er nieuw zou zijn qua releases en tadaaa... een draak van een "nieuwe" site.. gebouwd in frames met een totaal onoverzichtelijke navigatie en gewoonweg te lelijk voor woorden. Als 2de schok zag ik dat moviemax, wat altijd al een draak was gewoon dezelfde site heeft.

Wat ik niet begrijp is dat een bedrijf als videoland zomaar de +/- 10000 unieke bezoekers per dag, die de oude site trok zomaar in de kou kan zetten... het is gewoon te gek voor woorden dat een bedrijf serieus genomen wil worden en dan met zo'n ontzettend wanproduct aan komt zetten, wat waarschijnlijk ook nog eens ontzettend veel geld heeft gekost.

Wat vinden jullie nou.. ik kan hier gewoon niet over uit.. zo pissig wordt ik van dit soort management beslissingen die totaal niet kijken naar wat een gebruiker wil maar puur maar iets doen omdat dat "hoort".

In dezelfde lijn is het ook altijd weer verbazingwekkend dat een bedrijf wel grof 20.000 euro voor een eenmalige advertentie in een niet te noemen dagblad zet, maar als je vervolgens 15.000 euro voor de website vraagt wat een advertentie van 24/7 wereldwijd is, ineens gaat zeuren over de kosten...... ???

13 februari 2007

2 woningen te huur in Utrecht

PER APRIL (precieze datum i.o.) Per april komt het 1-kamer appartement op de begane grond vrij (ongev. 30 m2). Voorzien van een klein keukentje met plaats voor wasmach., een compacte wc/douche, een buitenplaatsje op het zuiden van ongev. 8 m2. (alles voor eigen gebruik!). Prijsindicatie: 550 euro per maand incl.

ZOMER 2007 (precieze datum i.o.) Verder ga ik zelf aankomende zomer samenwonen in Amsterdam en wil ik mijn bovenwoning gaan onderverhuren. Het betreft een woonkamertje van ongev. 25 m2. Eenkeukenblok / badkamer met wc en douche en plaats voor wasmachine/droger. Vaste trap naar zolder (ongev. 20 m2) die dienst doet als slaapkamer - voorzien van wastafel en veluxdakraam. Prijsindicatie: 600 euro per maand incl.

Elk appartement is bedoeld voor 1 persoon. Het enige wat je in feite met elkaar deelt is de voordeur en een klein halletje. De woning staat in OUDWIJK en ligt vlakbij het mooie Wilhelminapark en de winkels aan de burg. Reigerstraat. De bus naar het centrum stopt voor de deur maar je kunt ook nr het centrum lopen in 15 minuten. Een mooi en gezellig stukje Utrecht!


Het gaat om een huis van een vriendin van me en als je interesse hebt of iemand weet die in Utrecht een ruimte zoekt dan laat het maar weten via tjarko op ditadres.com.


Er zijn inmiddels zoveel reacties dat deze post overbodig is geworden, zo gaat dat nu altijd in Utrecht.. teveel mensen willen er wonen. Zodra mijn eigen huis weer eens te huur komt te staan laat ik dat ook wel weten.


Microsoft download centrum door de bocht

Ok.. het ligt misschien aan mij.. maar probeert u eens via de volgende link de SQL 2005 Express versie te downloaden. Ik kom namelijk telkens op dezelfde pagina's terecht op de 1 of andere rare manier.... zelfde bij het downloaden van de 2000 desktop engine

Of ligt het misschien aan het gebruik van Firefox??

Download SQL 2005 Express

Oh.. ennuh.. met IE krijg ik dezelfde resultaten.. kortom ik krijg dat K programma niet gedownload... en ik heb het nodig :-(

07 februari 2007

Tim Tsui da Ape Bronx

PicturePicture
PicturePicture

en hebbuh dus he!!


ZOEKEN
LAATSTE REACTIES
  • ida: Gryts Rikkerink 26 maart... Ho ...
  • karlijn: Geinige en grappige uitspraken ...
  • Karen: Gryts Rikkerink 26 maart... wo ...
  • Baluna: 50 redenen waarom bier beter i ...
  • sem : Het muziekje bij de Sony Bravi ...