28 april 2006

Sentimenteel

Oh wat is het leven toch mooi en prachtig.. wat is de natuur toch geweldig en alle mensen zijn lief... vooral kleine mensjes... hmmm komt niet over hè??

En toch hè.. zijn er zoveel logs die over dit gezever gaan... een "te hoog GTST" gehalte.. een "ik ben zielig maar weet overal het antwoord op" gehalte.. het "ik sta midden in het leven "gehalte... het "vrijgezel en tevreden, NOT!!" gehalte

of zoals mijn bescheiden logje.. "ik doe maar wat" gehalte met uiteraard een flinke scheut "kijk eens wat ik gekocht heb of geweest ben" gehalte :-)

Nu vraag ik me af.. waar gaat de voorkeur naar uit... moet ik mijn gal spuwen over alles waar ik kwaad, verdrietig of opgewonden van raak, dus dat je eigenlijk zo'n zeverlog krijgt (mooie term) of hebben jullie zoiets van.. ach laat hem maar zijn gang gaan.

Trouwens.. heb weer 2 paar nieuwe schoenen en ga over 5 uurtjes op wintersport ;-) hahaha kon het niet laten ;-)

Maar serieus.. waar gaat jullie voorkeur naar uit of is dat gewoon per persoon (log) verschillend? Ben ik zomaar even benieuwd naar.. misschien heeft het met leeftijd te maken ofzo.


27 april 2006

reboot 8.0 copenhagen

Van 1 tot 4 Juni zit ik o.a.met de boys en girls van Rhinofly in Kopenhagen om 2 dagen te nerden op reboot  8.0 en daarna 2 dagen in het mooie Kopenhagen. Als er nog meer mensen gaan, laat het dan weten, misschien valt er iets met hotels te regelen ofzo....

"reboot is a community event focused on digital change and culture"


En op 8 Juni ga ik nerden op "the web and beyond" conferentie in Amsterdam.. ook een aanrader!!


25 april 2006

Een zomers tintje

Gisteravond had ik er ineens zin in.. kortom.. leuk hip kleurtje kiezen, web 2.0 tabbuttons en voila.. een "nieuwe" site.. ooit ga ik er nog wel eens echt voor zitten zodat het heel wat anders wordt maar voor komende zomer vind ik dit wel fris... denk ik...

Misschien dat het volgende week alweer anders is...


24 april 2006

Laat de sneeuw maar komen

Afgelopen zaterdag even met G naar mijn favoriete winkel geweest, namelijk Burnside in Deventer. Herm de eigenaar ken ik nu alweer 16 jaar en het is elke keer weer erg gezellig om daar te zijn... in de zomer om te wakeboarden en in de winter (althans....) om te gaan snowboarden en zo ook deze keer dus.. volgende week gaan we weer op reis naar de sneeuw en wederom zal het Tignes worden!!

Omdat ik oud en lelijk wordt maar voornamelijk gewoon wat stijf in de 2 benen is het belangrijk dat je je goed beschermt en zodoende had ik vorig jaar al mijn fantastische helm aangeschaft... dit jaar wordt het de kont bescherming.. want zachte billetjes wil iedereen wel behouden lijkt me.

Alle spullen staan zowat alweer klaar voor vertrek en omdat er 3 meter sneeuw ligt, en we in Tignes Le Lac zitten boven de Yeti bar kan ik me nu al een voorstelling maken over hoe deze trip gaat verlopen... 50 snow / skateboarders bij elkaar.. hmmmm Deja Vu :-)

Nu nog 4 nachtjes slapen....

 


22 april 2006

Dat is nu jammer

Rust wint... persoonlijk vind ik aan zijn tekenstijl geen klap aan.. maar blijkbaar een heleboel andere mensen wel... zelfs zo erg dat ze automatische scriptjes gaan schrijven om te stemmen.

Hed Kandi: The Mix 2006

 1. Always and Forever (Original Mix) (Chocolate Puma)
 2. I Need Somebody (Tom Novy Vocal Mix) (Sessomatto)
 3. SOS (Skylark Vocal Mix) (feat. Polina) (A Studio)
 4. Zdarlight (Voyage Mix) (Digitalism)
 5. Deep Sleepless Night (Dino Lenny's Old Skool Mix) (Mad8 vs. Shawn Christopher)
 6. Say What You Want (Eddie Amador Mix) (feat. Miss Bunty) (Ian Carey & Mochico)
 7. Lotta Lovin' (Paradise Soul Remix) (Sucker DJs)
 8. Why (Bob Sinclar Remix) (Shiny Grey)
 9. Avalon (F*** Me I'm Famous Remix by David Guetta & Joachim Garraud) (Juliet)
 10. We Interupt This Programme (Interrupted Vocal Mix) (Coburn)
 11. Washing Up (Tiga Remix) (Tomas Andersson)
 12. Was Not Was (Club Version 2) (Eric Prydz & Steve Angello)
 13. Can You Feel It? (Club Mix) (Philippe B vs. Todd Terry)
 14. Release The Pressure (Fatboy Slim Remix) (Red)
 15. Not So Dirty (Who's Who?)

Voor de oplettende kijker is er 1 nummertje als link neergezet... dit geeft mij namelijk de mogelijkheid om jullie een glimp van dit fantastische album te geven... wat een summer feeling krijg je hier van zeg!!!


Valt er hier nog wat in te breken?

Een fijn nieuw boekje gekocht over hoe je moet inbreken enzo... altijd handig toch!

21 april 2006

xhtml send as xhtml

Een erg interessant en erg lang artikel over het in plaats van de "text/html" MIME type maar  de officieele "applicaction/xhtml+xml" MIME type te gebruiken. Heel veel leeswerk, maar naar mijn mening echt wel de moeite waard als je denkt dat je echt XHTML compliant bezig bent... dus niet zeg maar :-) Dit artikel kwam ik tegen bij de voor mij hiervoor onbekende maar goeie site 7seconden.be

Hieronder nog even de conclusie van het hele stuk... voor degene die het niet willen lezen.

"However, none of these apply when an XHTML document is sent as text/html, and since authors feel their pages should be readable on the most popular Web browser, which does not support application/xhtml+xml, there is basically no point in using XHTML at the moment."

Merchandise Carlos Gallupa

PicturePicturePicture

Gister de eerste echte merchandise binnen gekregen en dat is echt leuk!!
Nu nog wat opdrachtgevers en ik lijk net echt een bedrijf ;-)

20 april 2006

Mac Icons for Windows

Picture

There's hope for Mac mavens who have been forced into the body of a Windows user--as well as for anyone else who wants an alternative to Windows' boring taskbar and Start menu. Stardock's ObjectDock utility launches and switches between applications and uses Mac-like zooming and animation whenever you hover your mouse pointer over an icon.

19 april 2006

Per 1 Mei weer te huur

Voor degene die nog woonruimte zoeken in Utrecht en daar grof veel geld voor over hebben ;-) Mijn woning komt weer vrij per 1 Mei. Dus bij interesse kan je mailen naar tjarko op ditadres (maar dat lijkt me logisch)

Het gaat om een woning aan de rand van Vogelenbuurt/Tuinwijk van 85m2, goed onderhouden, volledig gemeubileerd en van alle gemakken voorzien. Grote tuin op het zuiden met aparte berging.


Een wanproduct als Hyves

Geen idee of jullie het kennen maar een aantal maanden terug zag ik bij Business Class op zondagochtend een kerel die aan het verkondigen was dat Hyves inmiddels 1.5 miljoen gebruikers heeft en het snel de grootste community van Nederland begon te worden. Dit werd verteld vanuit een fantastisch herenpand ergens in Amsterdam waar 3 a 5 man personeel in een verder totaal leeg miljoenen pand hun ding aan het doen waren. Klonk allemaal erg goed en mooi.. een beetje hi5 achtig.. dat dan weer wel.

Maar goed.. sinds 2 weken ben ik dan ook een onderdeel van het Hyves netwerk maar man oh man wat een baggersite is dat zeg.. ten eerste lig ik bij elke 2de klik wel tegen een php error aan te kijken en zit de site als dikke stront in een spaghetti bord in mekaar.. totaal onoverzichtelijk en rommelig.... het kan aan mij liggen maar dat uberhaupt iemand het een interessante site vind.... ik heb zo'n mijn twijfels.....

Nu is even de vraag of iemand van jullie het kent en misschien wel betere ervaringen er mee heeft want dat het mij en nog een aantal vriendinnen/vrienden overkwam dat kan natuurlijk ook aan ons liggen ;-)

14 april 2006

IKEA - Stockholm

K dan.. hier viel mijn bek behoorlijk van open. Een campagne site van IKEA stockholm. Het is allemaal in zweeds maar skip het intro en je snapt wel wat ik bedoel.

3dMotion galore!!

EU domein is binnen

Mijn eerste 2 EU domeintjes zijn binnen wat uiteraard groot nieuws is en aan de grote bel gehangen dient te worden... toch??

Carlos Gallupa goes Europe
ennuh.. die tweede.. das nog even een geheim, die volgt later wel ;-) Maar mooi dat het wordt oeeeehhh het wordt echt mooi.. als zeg ik het in alle bescheidenheid zelf!!

13 april 2006

De eerste server is een feit

Lijkt me best een leuk beestje om bij interconnect neer te zetten :-)


Uit De Taal van afgelopen maand

"Het is onbeleefd om een chinees recht in de ogen te kijken, je kunt ze beter neerslaan"


10 april 2006

Cyberdog London

Altijd als ik weer in London ben en er is besloten om langs Camden te gaan dan loop ik bij Cyberdog even binnen. Als je van harde heftige stampende techno beats houdt dan moet je hier gewoon langs.. de zaak verkoopt echt TE vage kleding maar de muziek staat keihard en je ziet de gekste figuren voorbij komen. Gister heb ik het dan maar eindelijk gedaan.. ik heb een CD gekocht.. gemixt door Sterling Moss en ik kan je vertellen dat die lekker klinkt.. hij staat op mijn servertje om te downen!

Zippy.. als je er dit weekend zit.. loop daar ook even binnen.. erg lachuh!! Camden Town rechtsaf.. over de brug heen en dan naar links.. helemaal achterin het hoekje zit Cyberdog.

Nicje heeft trouwens wel een mooi kort verhaaltje met wat we gedaan hebben :-)


Fifteen, Ryanair, EasyJet, ach wat maakt het uit

PicturePicturePicture

Gisterochtend gingen we nog snel even Camden Town in om vervolgens met andere vrienden die ook in London waren af te spreken bij het fabulous Fifteen restaurant van Jamie Oliver (het originele, niet die in A'dam) Omdat we ons zo aan het vermaken waren hebben we onze check-in en daarna dus onze vlucht gemist en moesten we nieuwe tickets kopen om i.pv. met Ryanair op Eindhoven met Easyjet naar Amsterdam te gaan.

Fifteen is best leuk.. maar duur joh ;-)

06 april 2006

Tate, Eye, Starbucks, Dean street etc etc

Tate Modern London
Uit de titel zult u mischien al opgemerkt hebben waar het over gaat... Het komende weekend ben ik lekker met G, Grad, Jurg en Nicje in London. Even vrienden opzoeken en gewoon lekker uitwaaien aan de Thames. Tot volgende week zou ik zeggen... see ya!!


05 april 2006

Een ajax loadertje

Hahahah humor noem ik dit, een pagina waar je je ajax loader image kan genereren (zoals die van mij als je op een ploatje klikt). Nu is dat op zich niet zo heel grappig maar als je dan even rechtsboven in de header kijkt dan kan ik een glimlach niet onderdrukken ;-) (Hey look.. it's a web 2.0 service)

CSS Naked day 5th April

Ach.. je bent en blijft een nerd.. dus doe je maar aan zoiets mee ;-)

04 april 2006

Het kantoor en het eerste relatiegeschenk

Picture Picture Picture
Picture Picture Picture

Per 1 Februari ben ik voor mezelf begonnen met Carlos Gallupa en hierboven zie je mijn tijdelijke kantoor en het allereerste relatiegeschenk wat er uit mijn handen is gekomen :-)

De geheimen van je keyboard

CTRL-tab... das makkelijk, waar je ook in je browser bent je komt gelijk in de adres balk terecht. Waarschijnlijk oud nieuws alleen kwam ik er vandaag pas achter :-)

Why people won't read your site

"I think this list speaks to the fact that you need to be making your web sites as simple, and easy to use as possible. Because people are busy - they don't want to read, or figure out how it works"

Hear hear!!! helemaal mee eens en de lijst klopt ook best aardig :-)

Bekijk de lijst


ZOEKEN
LAATSTE REACTIES
 • ida: Gryts Rikkerink 26 maart... Ho ...
 • karlijn: Geinige en grappige uitspraken ...
 • Karen: Gryts Rikkerink 26 maart... wo ...
 • Baluna: 50 redenen waarom bier beter i ...
 • sem : Het muziekje bij de Sony Bravi ...