30 mei 2006

Oneseat voor het Europees parlement.

Binnen het Europees parlement is er een ingeburgerd gebruik waardoor één maal per maand het volledige Europese parlement met alle medewerkers en een bijna complete kantoorinventaris voor enkele dagen verhuist van Brussel naar Straatsburg. De enige reden hierachter is dat Frankrijk dit zo graag wil. 99% van de rekening - op jaarbasis ongeveer 200 miljoen euro - wordt toch betaald door de andere aangesloten landen.

Thans heeft een aantal europarlementsleden van verschillende partijen en uit verschillende landen een actie op touw gezet om aan deze belachelijke geldverspilling een eind te maken. Zij hebben hiervoor één miljoen handtekeningen nodig zodat dit onderwerp op de agenda van de Europese commissie kan worden gezet.

Binnen 2 dagen zijn er een kleine 25000 handtekeningen binnen maar dit moeten er dus één miljoen worden.

Surf daarom naar: www.oneseat.eu en zet je handtekening zodat we met zijn allen een eind maken aan deze waanzinnige geldverspilling.

Oneseat voor het Europees parlement.

Binnen het Europees parlement is er een ingeburgerd gebruik waardoor één maal per maand het volledige Europese parlement met alle medewerkers en een bijna complete kantoorinventaris voor enkele dagen verhuist van Brussel naar Straatsburg. De enige reden hierachter is dat Frankrijk dit zo graag wil. 99% van de rekening - op jaarbasis ongeveer 200 miljoen euro - wordt toch betaald door de andere aangesloten landen.

Thans heeft een aantal europarlementsleden van verschillende partijen en uit verschillende landen een actie op touw gezet om aan deze belachelijke geldverspilling een eind te maken. Zij hebben hiervoor één miljoen handtekeningen nodig zodat dit onderwerp op de agenda van de Europese commissie kan worden gezet.


Binnen 2 dagen waren er een kleine 25000 handtekeningen binnen maar dit moeten er dus één miljoen worden.

Surf daarom naar:  
www.oneseat.eu en zet je handtekening zodat we met zijn allen een eind maken aan deze waanzinnige geldverspilling. En plaats dit bericht even op je log.. een kleine moeite lijkt me.

26 mei 2006

Unive is echt wel netjes

Aangezien ik dus officieel mezelf in Oss ga verplaatsen (het welkomspakket is al binnen) moest ik dus ook het 1 en ander aan verzekeringen aanpassen. Omdat ik jaren geleden al besloten had om dit allemaal bij dezelfde onder te brengen was dat dus erg simpel te doen door een telefoontje te plegen naar mijn kantoor in Utrecht van Unive. Omdat ik qua aansprakelijkheid de boel kon laten vervallen en mijn verzekering aangepast diende te worden omdat ik nu de boel verhuur had de meneer in kwestie een aantal gegevens nodig en weet je wat die zei...

"Goh, ik zie dat u ook rechtsbijstand heeft, die kan u dan ook laten vervallen..."

Kijk.. en nou kan je lullen wat je wilt.. maar dat is dus gewoon erg netjes!! En hun slogan klopt dus blijkbaar. Geen winstoogmerk!

18 mei 2006

Even wat luchtigs voor de mannen...

PicturePicturePicture

Zomaar een paar mooie plaatjes....

13 mei 2006

Een raid 1 server installeren... the pain!!

Ok dan... gister was ik zo blij als een kind dat mijn nieuwe dual dual opteron machine was binnen gekomen, dus vandaag had ik uitgetrokken om hem te installeren. Nadat ik even bij mijn goede vriend Erik navraag had gedaan over de beste raid setting bij uitval hebben we gekozen voor een mirror (hardware). Zo gezegd en inderdaad.. zo gedaan!

Daarna heb ik 1.5 uur lopen kloten met het feit dat mijn win installl de schijf niet wou zien en wat blijkt nou.. je moet een extra driver installeren via een floppydrive.. jaaaahaaa een floppydrive.. en laat ik die nu net geen enkele hebben. Kortom.. naar de winkel om een floppydrive te halen en de bijbehorende floppy's uiteraard (en dat is niet makkelijk wat ik je brom!!) affijn... een klein uurtje later ben ik weer vrolijk verder.. nadat ik de flatcable van de floppy even omgedraaid had (lang geleden zoiets) kon ik dan eindelijk de boel gaan installeren.

Aangezien ik daar nu nog steeds mee bezig (nu al zo'n 5 uur) ben kan ik nog niet melden dat het allemaal gelukt is, maar het begint er op te lijken.

Mijn servert is wel mooi trouwens hoor.. zo hee.. echt een puik apparaat.. en die dual dingen zijn helemaal tha bomb :-)

Oh ja.. en mijn drukwerk is ook binnen dus het begint echt al ergens op te lijken.. vooral mijn visitekaartjes rocken de pan uit.. echt waar!

12 mei 2006

De zomer kan beginnen...

....want mijn slippers zijn binnen!!!

Not a pina colada, silly!The Reef Colada is just made with a coconut husk footbed that's why it'scalled the Colada Sandal.It has an extra wide sturdy cloth strap, with little grommet holes in it,and Reef's bottom sole that's got a lot of grip to it.Now some people would say "the umbrella is notincluded" but we won't, because that's just cheesy when you're talking about a sandal.

Features:

  • Nubuck and Cloth upper (Army inspired...)
  • Recycled coconut husk footbed
  • Anatomically correct arch support
  • Highly abrasion resistant, molded Reef rubber, grippy, non-marking outer sole

11 mei 2006

The do or die story... infinite

Ik werd net via de mail geattendeerd op deze site en ik heb nu alweer een leuke dag. Deze site gaat over stukjes code die programmeurs tegen komen in applicaties die iets te zot voor woorden zijn.. Neem b.v. onderstaand stukje code.. kan je het probleem vinden waarom deze applicatie vreselijk op zijn bek ging meerdere keren op een dag ;-)

function executeQuery($string)
{
GetDatabaseConnection();
$result = mysql_query($sqlText) or die(
"Query failed " . writeErrorToLog(
$_SESSION['USERNAME'],
"Query Failed: " .$sqlText . " " . mysql_error()
,$scriptName
));
return$result;
}


function writeErrorToLog($owner,$description,$script)
{
$script = str_replace($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'], "", $script);
$sqlText =
"INSERT INTO errorLog (ownerID,time,description,script) " .
"VALUES ('" . $owner . ",Now(),'" . $description . "','" . $script . "')";
executeQuery($sqlText, $_SERVER['PHP_SELF']);

return "";
}


Oss nu 100 jaar

"De schrijfwijze van de stadsnaam 'Oss' wordt vandaag, donderdag 11 mei, precies 100 jaar gehanteerd. Vanaf 1399 werd de naam van de stad op verschillende manieren geschreven: eerst Os, later Oss en toen weer Osch."

Als je er woont moet je je er maar enigzins voor gaan interesseren toch :-)

(bron)

De expert spreekt

Wat ik mij zo ineens afvraag... Hoe komt het dat de mensen die vaak de grootste mislukkingen zijn in relaties in welke vorm dan ook, juist degene zijn die het hoogst van de toren blazen dat ze weten hoe een relatie zou moeten zijn/werken (wederom in welke vorm dan ook).

Bovenstaande kan uiteraard aan mij liggen maar zodra je zelf niet genoeg ervaringen op een bepaald vlak hebt hou er dan ook je mond over dicht... ik ga het toch ook niet hebben over quantum fysica, maar tevens ook niet over mijn relaties met mensen... terwijl ik daar dan wel weer een hoop kennis van heb. Voornamelijk hoe ik ze moet behouden en koesteren.. en dat doe je niet door betweterig je mening erover te verkondingen... lijkt mij??

Hmmm (schud zichzelf wakker) wat is hier gebeurt.... oh wacht.. mijn server komt vrijdag!! dat wou ik even kwijt.. wat hierboven staat heeft mijn andere ik geschreven denk ik...

Nog 4 weken trouwens!!

09 mei 2006

Er is er 1 jarig....

Kijk toch eens.. zomaar mijn 3-jarige verjaardag vergeten zeg.. pfff belachelijk!!

Soldaatje spelen in Belgie

Picture Picture Picture

Wie wil er mee soldaatje spelen in Belgie met minimaal 20 andere jongetjes en meisjes??. Aangezien de boys van jereinsteonzin.nl al ruim 2 jaar aan mijn kop zeiken ;-) dat ze ook willen schietn. Ga ik het nu maar even proberen te regelen. Kortom... voor een ieder die mee wil doen ... laat een berichtje achter.


reboot 8.0 copenhagen

Gister heb ik alles geboekt, betaald en geregeld zodat ik op 31 Mei 's morgens in het vliegtuig mag plaatsnemen. Op vrijdag volgt Geertje en vanaf dat moment gaan we Copenhagen even bekijken. Een 3-tal jaren terug was ik daar al eens, maar toen heb ik niet zoveel kunnen bekijken.

Als iemand tips heeft over wat ik absoluut moet gaan bekijken dan lees ik ze graag!!

UPDATE: zie net dat ik 300m van het Tivoli afzit dus dat is alvast erg goed.

08 mei 2006

Nieuwe clip Green Lizard in Burnside

Dat had Herm wel even mogen vertellen afgelopen week... kom ik er zomaar ineens achter dat de nieuwe clip van Green Lizard in het skatepark van Burnside is opgenomen.. de plek waar Tikky groot op de muur staat gespoten :-)

zie clip

We zijn er weer

Na een weekje sneeuw en erg veel zon zijn we er weer. Er zijn geen foto's en video's dus je moet me maar geloven dat het fantastisch weer was... de bril staat nog op mijn kop!!

ZOEKEN
LAATSTE REACTIES
  • ida: Gryts Rikkerink 26 maart... Ho ...
  • karlijn: Geinige en grappige uitspraken ...
  • Karen: Gryts Rikkerink 26 maart... wo ...
  • Baluna: 50 redenen waarom bier beter i ...
  • sem : Het muziekje bij de Sony Bravi ...